bahama-flag

Bahamas

Het Gemenebest van de Bahama's (Engels: The Bahamas, officieel: Commonwealth of The Bahamas) is een onafhankelijk, Engelstalig land in het Caraïbisch gebied. De naam is afgeleid van het Spaans Baja Mar (= ondiepe zee).

Geografie

De Bahama's bestaan uit een archipel van 700 eilanden en 2000 cays (of keys = zand/koraalplaten), die zich bevindt in de Atlantische Oceaan, ten oosten van de Amerikaanse staat Florida, ten noorden van Cuba enHaïti, en ten westen van de Britse Turks- en Caicoseilanden. Het land telt ruim 300.000 inwoners op een oppervlakte van 13.878 km² (vergelijkbaar met de oppervlakte van het Vlaams Gewest).

Van alle eilanden zijn er slechts 30 à 40 bewoond. Het grootste eiland is Andros op ongeveer 180 kilometer ten zuidoosten van Florida. De Bimini-eilanden liggen ten noordwesten ervan. Ten noorden ligt Grand Bahamamet de op één na grootste stad: Freeport. Great Abaco ligt daar ten oosten van. Het op één na grootste eiland Great Inagua ligt in het zuiden. Andere eilanden zijn verder Eleuthera, Cat, San Salvador, Acklins, Crooked Island en Mayaguana.

De onderwaterwereld van de Bahama's staat bekend om zijn rijkdom aan grote roofvissen waaronder vele soorten haaien. Vermoedelijk maakt de variatie van zandbodems, koraalriffen, mangrovebossen en de warmeGolfstroom uit de Atlantische Oceaan de zeeën rondom de eilanden tot een ideaal habitat voor deze vissen. Er is ook nog geen sprake van grootschalige industriële verontreiniging van het zeewater.

Pn 77Ba

Bahamas 3 Dollars 2019 Unc

Pn 77Aa

Bahamas 1/2 Dollar 2019 Unc

Pn 77a

Bahamas 1 Dollar 2017 Unc

Pn 71

Bahamas 1 Dollar 2008 Pick 71 Unc

Pn 68

Bahamas 50 Cents 2001 Unc